Notícies

Últimes informacions

15

nov 2019

Xerrada ”La joventut: L’eina per canviar el món?”


El passat dimecres 13 de novembre celebrarem la xerrada ”La joventut: L’eina per canviar el món?”, al Centre Cívic Palmira Domènech. Un acte emmarcat en els actes de commemoració del 35è aniversari del centre, i conduit per en Sergi Morales, exmonitor i exresponsable de l’Esplai.

L’acte es dividí en 3 parts. A la primera comptarem amb la presència de la Maria Valencia, mestra, educadora, exmonitora de l’Esplai Cargol de Sant Boi de Llobregat i expresidenta del MCECC; i d’en Natxo Tarrés, cantant del grup manresà Gossos i activista. Valencia ens relatà la importància de la força de la joventut, on les entitats d’oci en el lleure i el voluntariat juguen un paper molt important.

Tarrés va destacar que tothom té una ”porció de joventut dins seu”, i ressalta la importància d’esplais i caus per fomentar l’esperit crític i tenir una educació alternativa a la de l’escola.

A la segona part comptarem amb la intervenció de 3 testimonis vinculats amb el voluntariat. La Gemma Garcia ens parlà de la seva experiència a Uwanda i Tailàndia: ”Volia desconnectar i sentir-me útil”. La Berta Vidal assegurà que els voluntariats aporten ”coses que no veus a l’escola”, i ens explicà el cas d’un supermercat cooperatiu a Nova York. I en Xavier Garcia aportà el testimoni de la seva participació en un projecte a Almeria, mentre destacava la importància de les ciències socials i l’esperit crític.

Finalment, i després d’un breu torn d’intervencions on el públic parlà de la importància dels valors de l’Esplai, vam tancar l’acte amb una breu actuació musical d’en Natxo.

Gràcies a tots per la vostra participació!


Deixa un comentari